Preuzmi kod za 10% popusta na prvu kupnju!

Ostvarite 10% popusta na prvu kupnju

Prijavite se na naš newletter kako biste primili kod za popust i bili informirani o novostima i akcijama.

Preuzmi kod

*Popusti i akcije se ne zbrajaju, te ovaj kod za vrijeme trajanja SUMMER SALE nije iskoristiv

Hvala na pretplati.

Iskoristite KOD:ALFA10 za Vašu prvu kupnju za

Hvala na povjerenju,Alfa Vision Optika

Link koji vodi na stranicu za rezervaciju pregleda

Rezerviraj
pregled vida

Povodom Svjetskog tjedna glaukoma - besplatna OCT pretraga tijekom ožujka

Objavljeno: 01.03.2024

Povodom Svjetskog tjedna glaukoma - besplatna OCT pretraga tijekom ožujka

Svjetski dan glaukoma u Hrvatskoj i svijetu obilježava se 12. ožujka, kako bismo ukazali na važnost njegove prevencije i liječenja, Alfa Vision Optika, tim povodom, pripremila vam je posebnu akciju koja će trajati sve do kraja mjeseca ožujka.

Posljednja istraživanja su pokazala kako se kao drugi najčešći uzrok sljepoće istaknula očna bolest – glaukom. Riječ je o skupini bolesti u kojoj, zbog visokog očnog tlaka, dolazi do oštećenja glave vidnog živca i vidnog polja, a ako se pravilno ne liječi, najčešće rezultira sljepoćom.

Uz besplatnu kontrolu vida, svakom kupcu dioptrijskih naočala do kraja ožujka, darujemo i besplatnu OCT pretragu kojoj redovna cijena iznosi 70€. Akcija je namijenjena svim odraslim osobama starijim od 40 godina kojima Svjetska zdravstvena organizacija preporučuje obaviti OCT pretragu – redovito i jednom godišnje.

Optička koherentna tomografija (OCT) je dubinsko snimanje vidnog živca i žute pjege. To je tehnologija budućnosti koja ima sposobnost ranog otkrivanja bolesti oka i prije pojave prvih simptoma kod pacijenta. Kod OCT-a, vidimo presjek ili 3D sliku mrežnice i otkrivamo rano pojavljivanje različitih stanja i bolesti oka poput makularne degeneracije, glaukoma i dijabetičke retinopatije (tri najpopularnije bolesti za koje se zna da uzrokuju sljepoću).

Redovna cijena ove pretrage iznosi 70 €, a Vi je uz kupnju naočala, dobijete potpuno besplatno. Ukoliko tijekom pregleda vida u našoj optici uočimo da je potrebno još neke dodatne pretrage napraviti, pacijent će biti upućen u našu Polikliniku Bilić Vision.

Također, bolest žute pjege može biti povezana s povišenim očnim tlakom što može biti indikacija za prevenciju glaukoma koji je jedan od vodećih uzroka sljepoće u svijetu. Mjerenje očnog tlaka je isto tako potrebno raditi jednom godišnje te tu mogućnost može ostvariti u našim optikama. Nalaz OCT-a (dubinskog snimanja vidnog živca i žute pjege) ćete također dobiti pri podizanju Vaših gotovih naočala te ga je potrebno čuvati radi usporedbe pri sljedećoj pretrazi za godinu dana.

 

Pozivamo vas da pravovremeno mislite o zdravlju svojih očiju i naručite se na pregled putem telefona:

 

1)poslovnica Centar Kaptol: 099 2164 562

 

2)poslovnica Masarykova: 099 5460 612

 

3)poslovnica Supernova Garden Mall: 091 6141 164 

 

4)poslovnica Point Shopping Center: 091 6198 953

 

ili putem online kontakt forme:

NARUČI SE NA BESPLATNU KONTROLU VIDA

U slučaju potrebe ovdje nam možete priložiti Vašu postojeću zdravstvenu dokumentaciju, nalaz i/ili fotografiju naočala.

Svjetski dan glaukoma u Hrvatskoj i svijetu obilježava se 12. ožujka, kako bismo ukazali na važnost njegove prevencije i liječenja, Alfa Vision Optika, tim povodom, pripremila vam je posebnu akciju koja će trajati sve do kraja mjeseca ožujka.

midas pixel