UVJETI KORIŠTENJA

 

Pravne obavijesti

Sadržaji objavljeni na internet stranicama alfavision-optika.hr, vlasništvo su Alfa Vision d.o.o. i mogu se upotrebljavati samo u nekomercijalne svrhe, pri čemu se moraju poštivati i sva navedena upozorenja o autorskim pravima, što znači da se ne smiju prepisivati, umnožavati ili na bilo koji drugi način raspačavati.
Alfa Vision d.o.o., nije odgovoran za privremenu nedostupnost ili nepotpunu funkcionalnost internet stranica, eventualnu netočnost podataka niti za eventualnu štetu nastalu zbog upotrebe netočnih ili nepotpunih informacija. Alfa Vision d.o.o., niti bilo koja druga pravna ili fizička osoba koja je sudjelovala u nastanku i izradi ovih internet stranica, nije odgovorna ni za kakvu štetu koja bi mogla proizaći iz pristupa informacijama, upotrebe ili nemogućnosti upotrebe informacija na tim internet stranicama ili bilo kakve pogreške ili nedostatka u njihovom sadržaju. Također, Alfa Vision d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja.

 

Uvjeti korištenja web shopa:

1. Korištenje:
Pristup ovoj stranici i podatcima na njoj podliježe niže navedenim uvjetima i odredbama.
Internetske stranice alfavision-optika.hr mogu se koristiti za privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje. Korištenjem Internet trgovine Alfa Vision Optika obvezujete se poštivati sljedeće Uvjete i pravila te se smatra kako ste pristali na iste.
Neke od fotografija na Internet trgovini Alfa Vision Optike samo su ilustrativne prirode.

2. Radno vrijeme:
Internet trgovina radi od ponedjeljka do petka od 09:00 do 21:00 h.
Internet trgovina ne radi subotom, nedjeljom i praznicima, a zaprimljene narudžbe zaprimljene će biti obrađene prvi sljedeći radni dan.

3. Uvjeti kupnje:
Postupak i uvjeti kupnje i prodaje na mrežnim stranicama Internet trgovine Alfa Vision Optika definirani su sljedećim parametrima: narudžbom, otpremom, plaćanjem, dostavom te povratom, odnosno reklamacijom robe.
Isporučitelj naručene robe je prodajno mjesto Alfa Vision d.o.o. na Internet trgovini omogućuje kupnju cjelokupnog asortimana robe koja se nalazi u internetskoj ponudi.
Kupcem se smatra svaka osoba koja popuni tražene podatke i elektroničkim putem naruči (kupi) barem jedan proizvod.

4. Naručivanje robe:
Naručivanje robe može se vršiti 24 sata na dan, sedam dana u tjednu.
Roba se naručuje elektroničkim odabirom određenoga proizvoda te spremanjem istog u potrošačku košaricu. Roba se smatra naručenom u trenutku kada kupac odabere i konačno potvrdi narudžbu.
Alfa Vision d.o.o obvezuje se isporučiti sve naručene proizvode koje u trenutku isporuke ima na zalihama.
Ako Alfa Vision d.o.o nije u mogućnosti isporučiti bilo koji od naručenih proizvoda, prema mogućnostima će kontaktirati kupca robe telefonom ili e-poštom po pitanju zamjenskoga proizvoda ili otkazivanja naručenoga proizvoda. Svi ostali naručeni proizvodi bit će isporučeni.

5. Otprema robe:
Naručena roba bit će složena tako da se uobičajenim rukovanjem pri transportu ne može oštetiti.

6. Slanje robe:
Besplatna poštarina je ograničena na kupovine iznad 200 kn, a za adrese unutar Republike Hrvatske.

Poštarina za lokacije unutar Republike Hrvatske na kupovine ispod 30 € te izvan Republike Hrvatske se obračunavaju po sljedećom cjeniku:

REPUBLIKA HRVATSKA  
Dostava za iznose manje od 30 € 3 €
Dostava na otoke za iznose manje od 30 € 3 €

 

 INOZEMSTVO
Poštarina za lokacije izvan Republike Hrvatske obračunava se prema aktualnom cjeniku Hrvatske Pošte.  

 

7. Termini dostave:
Hrvatska Pošta određuje termin dostave prema uvjetima koji vrijede za njihovu službu, Alfa Vision d.o.o. nema utjecaj na termin dostave na adresu kupca i ne može dogovoriti točan sat dostave posebno za pojedinog kupca.
Alfa Vision d.o.o nije i ne može biti odgovoran za rad djelatnika poštanske službe te ne priznajemo izgovor da vam poštar nije ubacio obavijest o prispijeću pošiljke. Ako imate bilo kakvih problema s djelatnicima poštanske službe molimo da to riješite s njima.
Okvirni termin dostave putem Hrvatske Pošte: 2 – 4 radnih dana

8. Troškovi dostave
Za narudžbe veće od 30 € i unutar Republike Hrvatske poštarina je besplatna, a za narudžbe manje od 30 € trošak dostave iznosi prema podacima unutar tablice. Ako ne podignete pošiljku u roku od 5 radnih dana od poštanske obavijesti o prispijeću pošiljke, pošiljka nam se vraća i nastaju dodatni troškovi povrata pošiljke. Pošiljku šaljemo ponovo samo ako podmirite sve nastale troškove u toj situaciji: slanje, povrat i ponovno slanje pošiljke i unaprijed uplatite iznos na naš žiro račun. U suprotnom, stavljamo vas na “crnu listu kupaca” i više ne možete naručivati od nas te prestajete biti naš kupac.

9. Povrat robe / Reklamacija:
U slučaju povrata robe kupac je dužan uputiti opravdanu pritužbu Alfa Vision d.o.o  e-poštom, telefaksom ili u pisanom obliku u roku od 24 sata od primitka pošiljke te dostaviti i odgovarajući račun za predmetnu robu. Kupac ima pravo na povrat robe u sljedećim slučajevima:

– isporuka robe koja nije naručena
– isporuka robe koja ima vidljive greške ili oštećenja u transportu

10. Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka te njihovom korištenju:
Alfa Vision d.o.o se obvezuje da će štititi privatnost svih naših kupaca. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i obavješćujemo kupce o načinu njihova korištenja. Svi se podatci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podatci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Alfa Vision d.o.o, a posebno djelatnici Internet trgovine te poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Alfa Vision d.o.o će prikupljati, obrađivati i čuvati osobne i identifikacijske podatke o svojim kupcima. Alfa Vision d.o.o će čuvati ove podatke u tajnosti te će ih upotrebljavati samo za vlastite potrebe, kao i za zakonski dopuštene potrebe.

11. Registracija:
Da biste se registrirali na Alfa Vision Internet trgovinu, morate imati najmanje 18 godina. Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost podataka unesenih prilikom registracije. Ako dođe do bilo kakve promjene podataka koje ste unijeli prilikom registracije, dužni ste odmah ažurirati vaš korisnički račun kako biste nas obavijestili o učinjenim promjenama. Registracijom postajete kupac Alfa Vision Internet trgovine te ste suglasni s ovim Uvjetima i pravilima. Unesene podatke Alfa Vision d.o.o će upotrebljavati isključivo radi kupoprodaje proizvoda i uspostavljanja poslovnog kontakta i neće se koristiti u druge svrhe ili biti dostupni drugim osobama na uvid.

12. Sigurnost kupovine i naplate
Alfa Vision d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, tako da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza.
Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Alfa Vision d.o.o i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.
Za sigurnu autorizaciju plaćanja na našim stranicama koristimo usluge CorvusPay sustava koji osigurava zaštićeno provođenje internetskih transakcija kreditnim karticama. Sva On-line plaćanja koja se izvrše putem naših stranica izvršavaju se kroz vezu zaštićenu sa 128-bitnom SSL enkripcijom podataka i MD5 algoritmom.

 

13. Vanjske usluge:
Usluge koje Vam pruža – Alfa Vision Internet trgovina ne uključuju troškove koje stvarate rabeći računalnu opremu i usluge za pristup našim stranicama. Alfa Vision d.o.o nije odgovoran za telefonske troškove ili bilo koje druge troškove do kojih može doći. Molimo vas primite na znanje da sve internetske stranice upotrebljavate isključivo na vaš rizik. Alfa Vision d.o.o ne daje nikakva jamstva i nije ni u kojem obliku odgovoran i ne preuzima odgovornost za izravne i neizravne štete koje možete pretrpjeti korištenjem usluga ili u svezi s korištenjem mrežnih stranica, servisa (servera), programskih paketa (softvera) i interneta. Internet je internacionalna, nezavisna računalna mreža koju Alfa Vision d.o.o ne kontrolira ni u kojem obliku već je na nju samo vezan te zbog toga ne može jamčiti dostupnost servisa (servera) koje izravno ne kontrolira.

14. Intelektualno vlasništvo:
Svi sadržaji objavljeni na ovim internetskim stranicama alfavision-optika.hr kao što su tekstovi, grafički sadržaji, zaštitni znakovi (logotipi), ikonice, sličice, audio i video zapisi, digitalni sadržaji, programski paketi (softver) i ostali nenavedeni sadržaji objavljeni na ovim stranicama, vlasništvo su ili Alfa Vision d.o.o ili trgovca ili dobavljača programskih paketa (softvera) te su zaštićeni domaćim i međunarodnim pravima o zaštiti autorskih prava i prava intelektualnog vlasništva te njihova neovlaštena uporaba nije dopuštena. Ovim istovremeno pristajete na zabranu reprodukcije, umnožavanja ili distribucije dizajna ili podloge internetskih stranica alfavision-optika.hr, pojedinačnih elemenata stranica, dizajna, logotipa te bez izričitoga pisanog odobrenja Alfa Vision d.o.o

15. Dostupnost:
Iako vam Alfa Vision d.o.o nastoji dati najbolju moguću ponudu usluga, Alfa Vision d.o.o ne može jamčiti da će usluge na internetskim stranicama alfavision-optika.hr odgovarati vašim potrebama. Alfa Vision d.o.o također ne može jamčiti da će usluga biti bez pogrešaka. Ako dođe do pogreške, molimo vas da je prijavite na e-poštu: optika@alfavision-optika.hr kako bismo je otklonili na najbrži mogući način. Pristup na Alfa Vision Optika Internet trgovinu ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja.

16. Ostale Internet stranice:
Alfa Vision Optika Internet trgovina uključuje poveznice na druge internetske stranice, a materijali su na tim stranicama izvan kontrole Alfa Vision d.o.o. i stoga nije odgovoran za sadržaj na tim stranicama.

17. Cijena:
Prema cijenama po kojima ste naručili artikle bit će vam izrađen račun. Ako je cijena obračunata za neki artikl veća od cijene prikazane prilikom narudžbe, artikl možete vratiti i dobit ćete povrat sredstava. Alfa Vision d.o.o. u Internet trgovini jamči cijene 3 DANA od trenutka narudžbe.

18. Potvrda narudžbe:
Obavijest o potvrdi narudžbe primit ćete e-poštom nakon obavljene kupnje koja sadrži sve zakonom propisane detalje o kupljenim proizvodima, količinama, cijenama i uvjetima dostave. Također ćemo vas obavijestiti o bilo kakvim promjenama stanja vaše narudžbe (promjena vrste artikla ili pakiranja koji nije u ponudi i sl.).

19. Način plaćanja:
Za naplatu putem Interneta možete se koristiti slijedećim kreditnim karticama:

 
 
20. Izmjene:
Molimo vas primite na znanje da Alfa Vision d.o.o. može u svako vrijeme, bez prethodne najave, ažurirati ili izmijeniti podatke pohranjene na svim svojim internetskim stranicama. Alfa Vision d.o.o. zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta i pravila te se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem adresa e-pošte koje su upisali prilikom registracije. Sve promjene primijenit će se na korištenje svih mrežnih stranica alfavision-optika.hr. Ako se ne slažete s navedenim pravilima korištenja i ne želite ih prihvatiti, molimo vas da pošaljite e-poštu na optika@alfavision-optika.hr sa svojim primjedbama i za to se vrijeme nemojte koristiti uslugama Internet trgovine.

21. Pomoć:
Provodimo istraživanja kako bismo dodatno unaprijedili naše proizvode i usluge. Iznimno bismo cijenili vaš doprinos navedenim istraživanjima pitanjima, komentarima, prigovorima i pohvalama. Molimo vas kontaktirajte Alfa Vision Optiku na telefonskom broju 01 4860 200,  svakim radnim danom od 09.00 do 17.00 sati, pošaljite e-poštu na optika@alfavision-optika.hr ili nam pišite na adresu Alfa Vision d.o.o., Nova Ves 11, 10000 Zagreb. Molimo vas vodite računa o tome da slanje privatnih poruka elektroničkom poštom može biti nesigurno i podložno neovlaštenom pristupu trećih ili pogrešnoj dostavi. Svaka poruka zaprimljena elektroničkom poštom smatrat će se nepovjerljivom te Alfa Vision d.o.o. ne odgovara za sigurnost i privatnost takvih poruka, zadržavajući pritom pravo da iste reproducira, upotrijebi, raspolaže i distribuira trećima bez ograničenja. Nadalje, slobodni smo upotrebljavati ideje, nacrte, stručna znanja ili tehnike sadržane u takvim porukama za bilo koju svrhu, uključujući primjerice razvoj, proizvodnju ili marketing proizvoda sadržanih u takvim porukama.

22. Isključenje odgovornosti:
Ovime prihvaćate i podvrgavate se hrvatskom materijalnom pravu kao isključivo mjerodavnom za tumačenje, primjenu i pravne učinke svih dopuštenja, isključenja i uvjeta upotrebe ove internetske stranice. Hrvatski sudovi isključivo su nadležni za sve zahtjeve i sporove koji nastanu kao rezultat upotrebe predmetnih internetskih stranica ili u vezi s njima. Alfa Vision d.o.o. ne jamči da su materijali sadržani na predmetnim stranicama primjereni ili korisnički dostupni na određenim lokacijama, odnosno ne odgovara za pristup istima s teritorija država gdje je njihov sadržaj zakonom zabranjen. Smatrat će se da je pristup internetskim stranicama s navedenih lokacija poduzet samovoljno uz odgovornost korisnika prema mjerodavnom pravu. Sve informacije dostupne na internetskim stranicama isključivo su informativnog karaktera, ne smiju se koristiti u komercijalne svrhe niti distribuirati trećima. Informacije o pojedinim proizvodima i uslugama s ovih internetskih stranica podložne su određenim ograničenjima u vezi sa subjektima kojima takve informacije mogu biti dostupne. Informacije koje Alfa Vision d.o.o. objavljuje na ovim internetskim stranicama smatraju se točnima i pouzdanima u vrijeme njihovog unošenja, međutim Alfa Vision d.o.o. ne jamči za točnost, istinitost ili pouzdanost bilo kojih podataka pohranjenih na ovim internetskim stranicama. Alfa Vision d.o.o. ne jamči, izričito ili prešutno, uključujući jamstva u pogledu utrživosti, odnosno podobnosti za određenu svrhu, niti preuzima bilo kakvu odgovornost za potpunost ili korisnost bilo koje od izloženih informacija, sustava, proizvoda ili procesa. Informacije dostupne na internetskim stranicama ne smiju se smatrati temeljem za donošenje značajnih osobnih, financijskih ili poslovnih odluka, te ste suglasni da nas nećete smatrati odgovornima za neostvarivanje svojih očekivanja u vezi s tim. Do zakonom predviđenih ograničenja Alfa Vision d.o.o. neće odgovarati za bilo kakvu izravnu ili neizravnu, slučajnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale kao rezultat upotrebe ili nemogućnosti upotrebe koje od informacija dostupnih na ovim internetskim stranicama. U tom smislu predlažemo konzultacije s odgovarajućim stručnjakom koji će moći dati savjet posebno prilagođen vašoj konkretnoj situaciji.