Link koji vodi na stranicu za rezervaciju pregleda

Rezerviraj
pregled vida

Posebna akcija u lipnju: BESPLATAN pregled za kontaktne leće

Objavljeno: 01.06.2023

Posebna akcija u lipnju: BESPLATAN pregled za kontaktne leće

Ukoliko ste nosioc kontaktnih leća ili to tek želite postati u Alfa Vision Optici u shopping centru Supernova Garden Mall ovoga lipnja očekuje vas posebna akcija:

BESPLATAN pregled za KONTAKTNE LEĆE uz kupnju jednog para kontaktnih leća i otopine

Zašto pregled za kontaktne leće obaviti baš u Alfa Vision Optici?

Kontaktne leće posebno su pogodne za rješavanje kratkovidnosti, ali vrlo uspješno rješavaju i dalekovidnost i astigmatizam. Ukoliko imate astigmatizam kao refrakcijsku grešku, također je moguća korekcija astigmatizma nošenjem mekih toričnih leća.

Ponosimo se što možemo istaknuti kako se u Alfa Vision Optici pregled za kontakne leće vrši na potpuno drugačiji način što ćemo objasniti u sljedećim koracima kroz sami tijek pregleda:

1. Prvi korak pregleda za kontaktne leće započinje anamnezom (povijest slučaja).

2. Nakon toga slijedi utvrđivanje vidne oštrine bez korekcije te objektivnim određivanjem vidne oštrine uz pomoć autokeratorefraktometra, što nam pomaže u odabiru parametara prve probne kontaktne leće.

3. Zatim slijedi postupak subjektivnog određivanja vidne oštrine – refrakcije uz pomoć probnog okvira i dioptrijskih stakalaca. Iza tih postupaka utvrđuje se dioptrija za naočale koje su isto potrebne svakom nosiocu kontaktnih leća.

4. Biomikroskopija – pregled prednjeg segmenta oka, mjerenje količine suza i kvalitete suznog filma (TBUT – tear break time test). Tijekom ovog postupka klijent ne doživljava bol ili nelagodu.

5. Nakon toga slijedi određivanje parametara prve probne kontaktne leće (vrsta, bazna zakrivljenost, promjer i materijal). To je tek prvi korak pri određivanju konačne kontaktne leće.

6. Fitiranje kontaktne leće jest postupak u kojem optometrist sam stavlja probnu kontaktnu leću klijentu u oko te podučava klijenta kako će on sam to svakodnevno raditi.

7. Probne kontaktne leće stoje u oku 10-15 minuta te se vrši nadrefrakcija – točno utvrđivanje dioptrije kontaktnih leća s kojima će klijent imati optimalnu vidnu oštrinu. Također se utvrđuje je li klijentu potrebna sferna ili torična kontaktna leća. Torična kontaktna leće se propisuje svim klijentima koji imaju astigmatizam te se točno mora utvrditi kako dioptrija cilindra, tako i os na kojoj taj cilindar djeluje.

8. Promatranje pozicije kontaktnih leća u oku na biomikroskopu (utvrđivanje jesu li potrebne promjene bazne zakrivljenosti, promjera ili materijala kontaktnih leća, kao i pokretljivosti kontakntih leća u oku, jesu li dobro leće centrirane i prekrivaju li ispravno područje rožnice oka, stvaraju li se naslage na leći, je li vid oštar i stabilan) kojem se procjenjuje odgovaraju li odabrane leće ili će biti potrebe za drugim probnim parom.

9. Edukacija klijenta o stavljanju i vađenju kontakntih leća, kao i njihovom rukovanju, koje otopine za čišćenje i čuvanje kontaktnih leća koristiti te umjetne suze ukoliko su potrebne te važnost higijene ruku. Klijent će isto tako dobiti osim usmenih i pismene upute.

10. Posljednji korak pregleda za kontaktne leže jest isprobavanje i savjetovanje u stavljanju kontaktnih leća uz pomoć ogledala gdje se klijent sam uz pomoć optometrista uči staviti kontaktnu leću u oko i nakon toga ju izvaditi. Kao što smo napomenuli, pregled za kontaktne leće u Alfa Vision Optici uključuje detaljan i zaokružen proces, u kojem zajedno sudjeluju optometrist i klijent, kako bi pružili najbolju i najstručniju uslugu. 

 

Nemojte dozvoliti da problemi s vidom utječu na kvalitetu vašeg života i obavljanje svakodnevnih obveza već razmislite o važnosti pravovremenog pregleda i kontrole dioptrije te na vrijeme rezervirajte svoj termin u našoj Optici! Naručiti se pozivom na 091 6141 164 ili putem e-maila: garden@alfavision-optika.hr

NARUČI SE NA BESPLATNU KONTROLU VIDA

U slučaju potrebe ovdje nam možete priložiti Vašu postojeću zdravstvenu dokumentaciju, nalaz i/ili fotografiju naočala.

midas pixel