VARILUX X PROGRESIVI- nova generacija progresiva i u Bilić Vision Optikama

Najnoviji pristup vidu na blizinu!

Zašto progresivi?

Osobama starijim od 45 godina polagano počinje slabiti očni mišić radi kojeg je izoštravanje slike na blizinu puno teže, u tom trenutku se stvara potreba za naočalama za čitanje.

Kako znamo da nam je počeo slabiti očni mišić?

Prvi i najjasniji znak za posjet svojem oftalmologu je kada počnete predmet koji čitate udaljavati od vaših očiju, u jednom trenutku i vaše ruke postaju prekratke. Nećete više moči dovoljno udaljiti predmet da bi mogli pročitati što piše. U tim slučajevima preporučujemo progresivnu naočalnu leću.

Progresiv je savršena dnevna naočala koja vam omogućuje vid na svim udaljenostima, što znači da u jednim naočalnim lećama imate dioptrije za blizinu, daljinu te vam je savršena i srednja udaljenost.

Nema gnjavaže oko nošenja dva para naočala i konstantno njihovo izmjenjivanje, progresivne leće ćete moći nositi tokom cijelog dana i uživati u savršenom vidu.

Kroz rujan i listopad za vas smo pripremili akciju: Uz kupnju jednog para progresivnih naočalnih leća druge dobivate gratis.

 

Bilić Vision Optika radi besplatnu provjeru vidne oštrine za osobe starije od 40 godina, prijavite se za besplatan pregled putem linka

 

Bilić Vision optika poznata je po tome da u stopu prati trendove u tehnologiji izrade naočalnih leća te da svojim korisnicima osiguravamo najkvalitetniji vid i ugodnost prilikom nošenja dioptrijskih naočala.

Trenutačno revolucionarni proizvod na tržištu progresivnih naočalnih leća je  Varilux X series naočalne leće- poznatog Francuskog proizvođača Essilor. U dosadašnjem dizajnu progresivnih naočalnih leća za blizinu uzimala se u obzir samo jedna zona, ona koja se odnosila na udaljenost od 40 cm i 36 stupnjeva. Danas, Varilux X series uzima u obzir sve udaljenosti koje prezbiopi koriste prilikom gledanja na blizinu, a te različite udaljenosti odgovaraju okruženju između 40 i 70 cm što je u stvarnom okružju ekvivalentno udaljenosti ruke.

Nova Xtrend tehnologija omogućava bolju prilagodbu vida na blizinu. Duljina ruke je udaljenost u kojoj potrebe vida doživljavaju najveće promjene. Povećana upotreba pametnih telefona, tableta i multitasking najviše utječu na brze promjene zona vida potrebne za kvalitetno funkcioniranje.

Uz Xtrend tehnologiju u mogućnosti smo izračunati volumen vida potreban za obavljanje svakodnevnih zadataka na udaljenosti ruke.

Kod prijašnjih serija progresiva svaki dio leće bio je dizajniran kako bi pružio jasan vid na određenoj udaljenosti. Sada, uzimajući u obzir i maksimalan volumen potreban za kvalitetan vid nosioci nemaju potrebu za stalnim pomicanjem glave dok prelaze s jednog zadatka na drugi!

Varilux X Series:

  • Eliminira plivajući efekt.
  • Izuzetno široko vidno polje.
  • Xtrend tehnologija pruža oštar vid na više udaljenosti za isti smjer gledanja: nosioc nesmetano zapaža svaki detalj u zoni nadohvat ruke i puno više. Čak i u pokretu.

Varilux X series rješava osnovno ograničenje upotrebe progresivnih leća- pomicanje glave u smjeru gledanja.

 

Kod testiranih situacija koje su se odnosile na vid za blizinu većina nosioca je komentirala da nisu imali potrebu pomicati glavu vertikalno (93%) ili horizontalno (97%).

 

Kako to sve mjerimo?

Nove mjere simuliraju prirodan položaj tijela pri obavljanju zadataka na blizu:

  • Intuitivan, brz i jednostavan proces
  • Simulacija ponašanja za vrijeme čitanja
  • Mjerenja se obavljaju uz Visioffice 2 i aplikacijom na Ipad-u pri prirodnom položaju tijela
  • Mjerenje se vrši s novim okvirom, bez demo leća.

Do danas personalizacija progresivnih leća bila je orijentirana više na vid na daljinu nego na blizinu (poznat kao Near Vision Behavior- NVB).  Ponašanje pri gledanju na blizinu je ključan element u dizajnu s kojim prezbiopi dobivaju NAJBOLJI MOGUĆI VID I NAJBOLJU UDOBNOST U DRŽANJU TIJELA..

 

TKO SU PREZBIOPI 2017.?

Prezbiopi su osobe koje nakon 45 godine života sve češće počinju odmicati stvari od sebe kako bi nešto mogli pročitati i pri tome sve više imaju osjećaj da im ruke postaju prekratke.

Prezbiope u 2017. godini odlikuju ove karakteristike:

  • Osobe s visokim kriterijima i potrebom za personaliziranim vidom
  • Osobe kojima je multitasking dio svakodnevnice kao i brzi prijelaz s jednog zadatka na drugi.

 

Obogatite kvalitetu svog života i osigurajte si najbolji mogući vid na svim udaljenostima sa samo jednim naočalama.

Pri odabiru će vam pomoći stručno osoblje  Bilić Vision optike.

Za besplatan pregled vida nazovite nas na broj telefona 01/ 4860 200, pošaljite mail  ili nas posjetite u Bilić Vision optici, Nova Ves 11, Centar Kaptol, vanjski plato 2, kat.

Prethodni postovi

Tagovi

Arhiva