Sunčane naočale s dioptrijom- jednostavno i funkcionalno rješenje za sve nositelje dioptrijskih naočala!

09. svibnja 2019., vrijeme čitanja: 3,5 min

Ljetni mjeseci donose nam i potrebu za učestalijim nošenjem sunčanih naočala. Iako se njihovo nošenje preporuča i za vrijeme zimskih mjeseci, ljeti su one ipak neizostavan dio svakodnevnice.

No, njihovo nošenje nije toliko jednostavno za osobe koje nose dioptrijske naočale. I kod njih također postoji potreba za zaštitom oka od štetnih UV zraka, no oni bez dioptrijskih naočala ne mogu funkcionirati. Rješenje su sunčane naočale s dioptrijskim lećama!

One su veoma jednostavno i funkcionalno rješenje za sve osobe koje imaju dioptriju a žele svoje oči zaštititi od UV zraka, vjetra i ostalih nepogodnih prilika, ili pak samo zabljesnuti s novim modnim dodatkom, a istovremeno i vidjeti nešto. 🙂

Većina klasičnih sunčanih naočala ima mogućnost ugradnje leća s dioptrijom. One nimalo ne odskaču od prvotnog izgleda samih sunčanih naočala. Također, postoji opcija ugradnje sunčane leće s dioptrijom i u dioptrijske okvire jer često svojim izgledom i dizajnom dioptrijske naočale sliče sunčanim naočalama.

Kako biste bili sigurni da odabrani model podržava ugradnju leća s dioptrijom, najvažnije je posavjetovati se sa svojim optičarom. On će vas uputiti u sve detalje samog procesa i mogućnosti ugradnje. Također, treba voditi brigu i o zaštitnim slojevima koji mogu biti postavljeni u samu sunčanu leću.

Za osobe koje nikada nisu nosile sunčane naočale s dioptrijom, na početku nošenja biti će potreban kraći period kako bi se oko naviknulo na novu situaciju. Unatoč tome, ne postoje zabilježeni ozbiljniji problemi pri dužem nošenju.

 

Veoma bitan faktor pri odabiru sunčanih naočala, pa tako i samih sunčanih naočalnih leća s dioptrijom, polarizacija je leće. Ona smanjuje blještavilo uzrokovano refleksijom od sjajnih površina, te tako povećava kvalitetu vida i pruža dodatnu zaštitu našim očima. Polarizirane naočalne leće štite oči od prekomjernog i štetnog zračenja, smanjuju naprezanje očiju, te su prevencija od degenerativnih promjena na oku.

Nošenje sunčanih naočala s dioptrijom u ljetnim mjesecima posebno može biti pogodno za osobe koje inače nose kontaktne leće. Pogotovo na moru, kontaktne leće nisu praktične jer utjecaj i kombinacija sunca, vjetra i vode često uzrokuje iritaciju oka. Plivanje s kontaktnim lećama nije preporučljivo jer postoji mogućnost nastanka infekcije oka, koju uzrokuju mikroorganizmi u vodi.

Da zaključimo – dobra je vijest da se, iako imate dioptriju, ne morate odreći nošenja sunčanih naočala! Velika ih većina podržava ugradnju dioptrijskih stakala. Primamljivi izlozi sa zanimljivim modelima sunčanih naočala nisu rezervirani samo za sretnike s odličnim vidom! 😉 Optika Bilić Vision ima veliku ponudu sunčanih stakala s dioptrijom, te osim što možete birati između više nijansa i dobavljača, naši optičari će vam pomoći da izaberete najbolje za sebe! Posjetite nas u Centru Kaptol i odaberite svoje sunčane naočale za ljeto 2019! 🙂

 

 

 

 

Prethodni postovi

Tagovi

Arhiva