Što sve moramo znati o pregledu dioptrije?

06.06.2019., vrijeme čitanja: 2 min

Jeste li znali da stručnjaci preporučuju jednom godišnje napraviti pregled vida i kontrolu dioptrije?

 

 

Bez obzira u kojoj se životnoj dobi nalazili ili kojim se zanimanjem bavili, redovita kontrola vida potrebna je uvijek. Kako bismo se uvjerili da je s našim vidom sve u redu ili ako već postoji dioptrija, kako bismo je uspješno držali pod nadzorom. Veoma je važno uočiti kako su upravo roditelji ti koji od najranije dobi moraju voditi računa o dobrom vidu svoje djece.

Bilić Vision Optika svake godine provodi projekt Back to School, upravo kako bi javnost upoznala s važnosti pregleda kod djece, posebno prije polaska u školu.

Bez obzira na zanimanje kojim se bavimo, u nešto zrelijoj dobi, pregled se preporuča napraviti barem jednom godišnje. U skupinu ˝rizičnijih˝ zanimanja kojima se pregled preporuča napraviti i nešto češće, spadaju sve osobe koje svakodnevno rade na računalu. Njihovim očima potrebna je dodatna zaštita.

Sam postupak pregleda veoma je jednostavan. U Bilić Vision Optici kontrola dioptrije može se napraviti svakodnevno, od ponedjeljka do subote, od 9 do 21 h. Na raspolaganju su vam čak dva stručna optometrista koji će vam, osim detaljnog pregleda, pružiti i sve potrebne savjete i dati odgovore na pitanja. Ukoliko su vam potrebne i naočale, nakon pregleda, za vas su tu naši najbolji majstori naočalne optike koji će vam, prema uputama s pregleda, pomoći u odabiru idealnog rješenja za vaše potrebe i stol života.

 

Dužina pregleda ovisi od osobe do osobe te o individualnoj situaciji. Osoba koja obavlja pregled u svakom bi trenu trebala voditi pacijenta i govoriti mu što sada slijedi te što će kroz određenu fazu pregleda provjeravati. Nakon odrađenog pregleda, pacijent treba dobiti potpunu informaciju o stanju svog vida te podatke o eventualnoj dioptriji.

Sve što trebate napraviti kako biste se naručili na pregled u našoj optici u Kaptol Centru je nazvati nas telefonski na 01/4820 210, online se naručiti ili doći osobno u optiku kako biste si osigurali željeni termin i vrijeme koje će naši optometristi posvetiti samo vama.

 

 

Prethodni postovi

Tagovi

Arhiva