Nika Turković pridružila se našem timu i postala #AlfaWomen

Prošle godine na hrvatsku glazbenu scenu vratila se Nika Turković, koju smo kao djevojčicu 2004. gledali na dječjoj Euroviziji. U petnaest godina ova mlade umjetnica završila je fakultet u Londonu, zaposlila se u marketinškoj agenciji, a svoju ljubav prema glazbi uspjela je pretvoriti u jednu sjajnu priču. Nika Turković, prvo nam se pojavila se sa singlom U mrakute polako, ali sigurno, pomaknula sve granice, od zvuka do vizuala, oduševivši i publiku i struku. Njezin najnovi singl „Raj“ ugledao je nedavno svjetlo dana i olakšao nam svima, barem malo, ove dane u kojima nam je kretanje maksimalno ograničeno povodom pandemije uzrokovane koronavirusom.
 
Nika Turković ovih se dana pridružila našem timu i postala #AlfaWomen, a upravo tim povodom, donosimo vam i prigodni intervju s ovom sjajnom mladom umjetnicom. Njezin kompletan lifestyle najbolje ocrtava Instagram profil koji se polako približava brojci od 20K fanova. Pročitajte kako Nika provodi dane u izolaciju, koliko se njezin minimalistički stil odražava na ukus kad je riječ o naočalama, koje brendove najviše preferira te koje si naočale priželjkuje nadolazeće ljeto?

 

 

Nika Turković

Nika Turković – sunčane naočale Chanel DENIM, Alfa Vision Optika

1. Kako provodiš dane u izolaciji? Možeš li se svrstati u neke od  “tipova osoba u izloaciji”  prigodno osmišljene na društvenim mrežama: 1. šef kuhinje, 2. hobiholičar, 3. reorganizator i čistunac, 4. bez redovnih TV vijesti ne ide,  5. širim ljubav i slično?

Pa čak mislim da mi vrijeme u izolaciji odgovara! Jako sam kreativna, puno radim, pišem pjesme, dosta sam kreativna u kuhinji, družim se s ukućanima i psićem, pa nekako mislim da se nemam na što požaliti u ovom trenutku. Rekla bih da sam od ovih navedenih definitivno šef kuhinje! Stalno pronalazim neke nove recepte koje do sad nisam imala prilike isprobati, u tome posebno uživam. 

 
2.  Kako se situacija s koronavirusom odrazila na tvoj posao? Koristiš li ovo vrijeme za stvaranje nekih novih hitova ili teško pronalaziš inspiraciju u ovo vrijeme?
 

S obzirom da radim i svoj dnevni agencijski posao, moja se svakodnevica nije puno promijenila – čak radim i više nego inače u ovom trenutku, pa je moje radno vrijeme od 9/10 do 17/18 obično ispunjeno. Između i nakon nalazim inspiraciju za sve stvari koje me vesele na nekoj osobnoj, duhovnijoj razini, pa tada puno pišem pjesme, snimam ideje, završavam daljnje planove i radujem se budućnosti. Mislim da inspiracije imam puno više nego inače, a ako ništa, barem imam vremena se baviti njome sada kada mi je sve pri ruci i kada imam slobodu sjesti za klavir kad god poželim

3. Nedostaje li ti tvoja dnevna rutina sređivanja za izlazak iz kuće? Kako ona izgleda?
 
I da, i ne! Volim biti u ugodnoj, lijepoj odjeći, ali više od svega volim biti bez šminke, čiste kože i sada napokon to imam priliku prakticirati svaki dan. Inače sam dosta brza u spremanju i vrlo casual sa svojim outfitima koje obično pripremim dan prije, ali sada, naravno imam malo drugačiju rutinu. Više se bavim dnevnim ritualima čišćenja kože, hidratacije, korištenja maski za lice, pilinga za tijelo i slično. U principu koristim ovo kao jedan veliki reset, u kojem se više bavim i družim sa sobom. 
 
4. Nosiš li dioptrijske naočale?  Ako da, kad si ih počela nositi i imaš li nekoliko pari ili samo jedne omiljene?
 
Imam vrlo malu dioptriju i astigmatizam, pa naočale ne nosim tako često, ali posjedujem dva para dioptrijskih naočala; omiljene su mi stare MARNI. Sada je polako vrijeme za neke nove, pa jedva čekam doći u Alfa Vision da to zajedno sredimo! 
 
5. Uskoro se obilježava velika okrugla obljetnica – 100 godina populariziranja sunčanih naočala kao novog modnog predmeta. Naime, 1920-ih je Foster Grant kupačima u Atlantic City-u počeo prodavati prve sunčane naočale. Možeš li zamisliti svoju svakodnevicu bez sunčanih naočala?
 
Ajme, nikako ne bih to mogla zamisliti! Ja sam jedna od onih koja vjeruje da su sunčane naočale najbolji i ponekad jedini modni dodatak koji trebamo, a da ne spominjem da nam štite oči od sunca te da bismo ih upravo zato svi morali nositi svakodnevno. Nosim ih aktivno od svoje 15. godine i od tada zbilja ulažem u njih, čuvam ih i biram vječne komade koje nosim do dana današnjeg, tako da jedno veliko HVALA Forster Grantu što nam je predstavio nešto tako sjajno.
.

Nika Turković – sunčane naočale Oliver Peoples OV5382SU

 

6. Koliko pari sunčanih naočala imaš? Jesi li tip osobe koja sunčane naočale pažljivo skuplja i čuva ili ih toliko često nosiš da ih s godinama ni ne uspiješ očuvati?

Imam ih previše. Rekla bih 20-ak. Gotovo ih sve nosim, neke su malo više statement, koje sam kupila u nekim avanturističkim periodima svog života, no generalno se držim klasika koje kad kupim, nosim godinama. Tako imam klasične crne RayBan Wayfarer naočale od svoje 17. godine.

 
7. Da li si vjerna nekom obliku naočala (npr. lenonice, aviatorice, cat eye) ili si tip osobe koja je vjerna određenim brendovima naočala?
Jako volim standardne, klasičnije oblike, poput lenonica ili malo kockastijih Wayfarerica, ali mačkasti oblik mi posebno odgovara na svima dobro poznatom Celine modelu, tako da i njih jako volim. Moji omiljeni brendovi u zadnjih par godina su Celine, Oliver Peoples, Bottega Venetta i Cutler&Gross. 

Nika Turković – sunčane naočale Celine 40019, Alfa Vision Optika

 

8. Imaju li neke naočale za tebe neku posebnu sentimentalnu vrijednost?

Mislim da ću odabrati RayBan Wayfarer crni model, koje sam si sama kupila na putovanju u NYC-u sa 17 godina. Imaju svoju priču, puno su toga prošle, a i dalje stalno posežem za njima. Nosim ih barem jednom tjedno.

 
9. Koje su posljednje sunčane naočale koje si si kupila?
 
Posljednje sam kupila smeđe Celine sunčane naočale, koje smo kolege iz Alfa Vision Optike i ja složili skupa – naime, ja sam odabrala dioptrijske okvire, a mi smo im naknadno, dodali smeđa gradual stakla. Prekrasne naočale, a i definitivno jedinstvene :). 

 

 

Nika Turković, diotrijski okvir Celine s ugrađenim smeđim gradual staklom  – personalizirano rješenje Alfa Vision Optika –

 
10. U nadi da će pandemija korona virusa uskoro završiti – postoje li neke nove sunčane naočale koje si priželjkuješ za nadolazeće ljeto?
 
Vjerujem da će sve ovo završiti i da samo trebamo biti strpljivi i optimistični, jer na kraju krajeva, sve u životu prođe. S tom mišlju i željom za morem i suncem, priželjkujem si jedne od dva para novih Bottega Venetta sunčanih naočala u koje sam se zaljubila, samo ih moram isprobati i vidjeti kako izgledaju na meni. Sigurna sam da će jedne pasti, a poznavajući mene, možda i oba para! 
.
.
.
Bottega Venta modele sunčanih naočala potražite ekskluzivno u Alfa Vision Optici!

BV1021S  

BV1212S

 

Prethodni postovi

Tagovi

Arhiva