Kontaktne leće u boji

Obojene ili estetske kontaktne leće koriste se za naglašavanje vlastite boje oka ili za promjenu boje oka ili šarenice. Kozmetičke kontaktne leće mogu se podijeliti na prozirno obojane i neprozirno obojane.

Neprozirno obojane leće se koriste za značajnije promjene boje oka i za nositelje koji prirodno imaju tamnu boju očiju.

9758e044a7e6ebee795a4d14cbaa1a06

Prozirno obojane leće se više koriste za snažnije izražavanje prirodne boje oka ili za njeno razjašnjavanje.

colored-contact-lenses

Nijedna vrsta kozmetičkih leća u potpunosti ne prekriva prirodnu boju očiju, stoga rezultati ponekad mogu biti ispod očekivanja. Promijeniti boju tamnosmeđih očiju u svjetloplavu boju sa standardnim lećama je teško.

Pri izboru kontaktnih leća u boji, iako mogu biti i bez dioptrije, nužna je pomoć oftalmologa. Kozmetičke leće bez dioptrije unatoč tome što služe samo za promjenu izgleda dolaze u kontakt s okom i postoji opasnost za zdravlje kao i kod nošenja ostalih kontaktnih leća. Nošenje leća u boji ne preporučamo započeti bez pomoći stručnjaka.

Za naglašavanje boje oka imamo izbor od četiri intenzivne boje, dok za promjenu boje imamo pet vrsta. Radi se o silikon hidrogelnoj leći s visokom propusnosti kisika za svakodnevno nošenje za korekciju kratkovidnosti i dalekovidnosti. Ukoliko se leće nose samo iz estetskih razloga, preporuka je pridržavati se uputa očnog specijalista kako bi se izbjegli zdravstveni problemi oka. Jedno pakiranje sadrži dvije leće, te se savjetuje izmjena na mjesečnoj bazi. Uz njih ćete trebati tekućinu za čišćenje i dezinfekciju te isto tako i posudicu za čuvanje leća.

colors

 

Preporučamo Air Optix colors kontaktne leće. Dizajnirane su koristeći poznatu FreshLook 3-u-1 tehnologiju bojanja, što znači da je vanjski rub obojan u jednoj boji radi definiranja šarenice. Srednji dio je pak obojan osnovnom bojom koja mijenja boju oka, a unutarnji prsten obojan je trećom bojom koja daje sjaj i dubinu oku. Izrađene su jedinstvenom tehnologijom tretmana plazmom kojom se osigurava udobnost kod nošenja. Stoga je boja nanesena zajedno sa silikon hidrogel materijalom u jednom od slojeva unutar leće. U tome je glavna razlika između ovih leća i drugih leća u boji kod kojih je boja nanesena na površinu leće na koju se lakše talože nečistoće i proteini iz oka.

Blue-eyed-girl-650x433

Prethodni postovi

Tagovi

Arhiva