Jedini (modni) dodatak koji vam je zaista potreban ove jeseni

09. listopada 2019., vrijeme čitanja: 3 minute

U posljednjih nekoliko godina, okvir dioptrijskih naočala isprofilirao se kao najpoželjniji statement dodatak novije modne industrije. Da je tomu zaista tako, dokaz je tržište dioptrijskih naočala koje je u proteklom desetljeću jednostavno eksplodiralo, nametnuvši se pritom kao tržište malog dodatka s velikim utjecajem. Vodeći se poznatim sloganom kako ljudske oči govore rječitije od usana, najveći modni magnati redom su, uz kampanje sunčanih, stvarali i one dioptrijskih naočala naglašavajući kako pomno odabran par mijenja lice, stil, prvi dojam pa čak i pogled na život. Konciznim kampanjama stvorili su potpuno novu zajednicu nositelja naočala – onih koji dioptrijske naočale nose kao atribut drugačijosti.

Što je onda ostalo isto? Prvi dokaz o postojanju naočala datira s područja sjeverne Italije, a djela venecijanskih obrtnika poznatih upravo po tehnikama proizvodnje stakla ostale su najstrože čuvane tajne cijelog tisućljeća. Proizvodnja naočala potom jedno vrijeme stagnira, sve dok se, zahvaljujući novim izumima Engleza, njihova kvaliteta nije uvelike unaprijedila. Za kraj, poslastica iz Francuske u kojoj je otvorena prva tvornica specijalizirana za proizvodnju dioptrijskih okvira. Kratko se osvrnuvši na ove povijesne prekretnice, možemo vidjeti kako su Italija, Engleska i Francuska ostale jedina prava konstanta u životu jednih naočala, uzimajući u obzir kako su Milano, Pariz i London i danas prijestolnice diktiranja njihovih trendova.

dioptrijske naočale 1+1

 

 

Od sezone do sezone, industrija iznjedri i ponekog novog trend makera, van spomenutog trokuta, poput luksuznog, izvorno američkog brenda DITA. Njegov jedinstveni izraz stila i dizajna objašnjava činjenica da su sve Dita naočale ručno rađene u Japanu pri čemu odabir za detalje često pada na plemeniti metal, zlato. I to volimo čuti jer je eksperimentiranje jedini pravi odgovor na pitanje „Koje mi naočale najbolje pristaju?“.
Boja, veličina i odgovarajući okvir pritom diktiraju glavnu riječ, zbog čega biste uvijek trebali eksperimentirati sa svojim naočalama jer jednostavno – nikad ne znate.
To što vam okrugle naočale u stilu Harry Pottera nisu dobro pristajale kad ste ih zadnji put isprobali, ne znači da ove godine ne možete pokušati s profinjenim DITIN modelom Believer ili to što ste mislili da mačkasti oblik naočala nikako ne pristaje vaše licu, ne znači da ne trebate dati priliku nešto drugačijim linijama popularnog Cutler and Grossa
Nadolazeća jesen, na oči nam polaže elegantne modele koji iznimno dobro kombiniraju osvježavajuće detalje, staru klasiku i ponešto novih trendova.

Iako se trendovi naočala mijenjaju, to nije ni približno dramatično kao s trendovima sunčanih naočala. Stoga, smatrajte svoje nove naočale odličnom investicijom i odlučite se za visokokvalitetne prilagođene naočale iz Bilić Visiona koje će odlično nadopuniti vaš osobni stil. Namjerno kažemo nadopuniti, a ne uklopiti jer najvažniji trend dioptrijskih naočala i jest upravo onaj koju smo spomenuli na početku teksta – drugačijost
Najbolja vijest stiže na samom kraju, sve do konca listopada u Optici Bilić Vision traje pogodnost 1+1 pri čemu vam, uz kupnju dioptrijskih naočala, poklanjamo dioptrijski okvir određenog brenda, a pregled dioptrije dobijete besplatno. S obzirom da ne birate iz odabranoga asortimana, već onog kompletnog, dajte mašti na volju.

Odaberite termin za kontrolu vidne oštrine

Osnovni podaci
Odaberite dan
Odaberite poslovnicu
Vaša poruka

Pristajem na elektroničku privolu u kojoj dopuštam da me se kontaktira putem e-maila i/ili kontakt broja u svrhu kontrole vidne oštrine.


 

Prethodni postovi

Tagovi

Arhiva