MAKE UP SAVJETI ZA NOSITELJICE NAOČALA

Bez obzira nosite li naočale punog okvira ili polu-okvira, uz ove savjete uvijek ćete izgledati savršeno.

NAOČALE PUNOG OKVIRA:

Izdvojeni puni okviri dioptrijskih naočala iz naše ponude: :

This slideshow requires JavaScript.

Lagane i svijetle varijante šminke se preporučuju osobama koje nose naočale tamnih okvira, a jedino uz velike okvire i tamna šminka može izgledati dobro.

Ukoliko je okvir uzak i taman onda prirodan izgled i lagana šminka izgledaju najbolje, u suprotnom vaše će se oči stopiti s tamnim okvirom.

Bitno je napomenuti da make up ovisi o boji naočala.

 

Jednostavan trik da vaše oči zablistaju: naglasite vanjske i unutarnje kutove oka, korektor nanesite ispod oka i onda stavite maskaru.

To je zapravo sve što trebate napraviti da biste vašim očima dodali sjaj.

NAOČALE POLU-OKVIRA ILI BEZ OKVIRA:

(provjerite našu ponudu naočala bez okvira Silhouette i polu okvira Etnia Barcelona)

Za naočale s polu-okvirima najbitnije je da naglasak stavite na vaše obrve, zbog toga što one oblikuju vaše oči i lice.

A što se make up-a tiče, nanesite svijetlo ili tamno sjenilo samo na vjeđe. Boje koje birate ovise o tome jeste li dalekovidni ili kratkovidni.

 Za kratkovidne osobe:

Leća koja se koristi kod kratkovidnih osoba stvara privid manjih očiju. Tako da vaše oči u očima promatrača djeluju puno manje, nego što to zaista i jesu. Kako biste balansirali taj efekt nanesite svijetle tonove sjenila po cijeloj vjeđi. Srednji dio vjeđe možete naglasiti svjetlijim glitter ili metalic sjenilom kako bi vaše oči više zračile. Ukoliko želite da vaše oči djeluju veće, u tom slučaju vodenu liniju naglasite sa svijetlom olovkom. Za kraj stavite smeđu ili crnu maskaru i dobili ste velike i prelijepe oči.

Za dalekovidne osobe:

Leća koja se koristi za dalekovidne naočale stvara dojam puno većih očiju nego što to zaista i jesu. Nema potrebe da se zbog toga odreknete smokey eye look-a, dapače dramatičniji izgled ima tendenciju smanjiti veličinu vašeg oka.

Kako ćete to postići?

Nanesite tamno sjenilo na vanjske kutove oka te lagano graduirajte svjetlijim tonom prema unutrašnjosti. Liniju tuša ili olovke nanesite uz rub cijele očne vjeđe i završite je na rubu oka, a potom nanesite maskaru.

Prethodni postovi

Tagovi

Arhiva